Medvehagymaleves húsgombóccal recept
Hozzávalók:
Levesalap:
- 2 sárgarépa
- 1 kisebb zeller
- 1 paszternák(v. zöldség)
- 1 vöröshagyma
- 2 húsleveskocka
- só
- egész bors
- 1 babérlevél
- 1,5 l víz
- 1 csokor medvehagyma
- 2-3 dl tejföl
- 2 tk kukoricaliszt
Húsgombóc:
- 40 dkg darált hús
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- őrölt bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a vízzel felöntjük, és feltesszük főni. Hozzáadjuk a húsleveskockát és a fűszerekkel ízesítjük, majd felforraljuk. Ezután mérsékelve a hőfokot szép lassan főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.
A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, és ízlés szerint fűszerezzük. Jó alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
Ezután a levesbe helyezzük a gombócokat, és kb. 30 percig főzzük. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főnek.
Ekkor szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, és a levest szűrőn átszűrjük. (A zöldségekre nem lesz szükség.)
A leszűrt levesbe beletesszük az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezzük a tűzhelyre, és tovább főzzük még kb. 5-6 percig. Ezután levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pépesítjük.
A kukoricalisztet simára keverjük a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazunk rá, és jól elkeverjük. Ezután a levest visszahelyezzük a tűzhelyre, és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejfölös keveréket. Beletesszük a már megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzzük tovább. (Aki savanykásabban szereti, az egy kevés citromlevet is csepegtethet bele a főzés végén.)
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
A medvehagymaleves húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

