Medvehagymaleves húsgombóccal recept

Hozzávalók:
Levesalap:
- 2 sárgarépa
- 1 kisebb zeller
- 1 paszternák(v. zöldség)
- 1 vöröshagyma
- 2 húsleveskocka
- só
- egész bors
- 1 babérlevél
- 1,5 l víz
- 1 csokor medvehagyma
- 2-3 dl tejföl
- 2 tk kukoricaliszt
Húsgombóc:
- 40 dkg darált hús
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a vízzel felöntjük, és feltesszük főni. Hozzáadjuk a húsleveskockát és a fűszerekkel ízesítjük, majd felforraljuk. Ezután mérsékelve a hőfokot szép lassan főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.
A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, és ízlés szerint fűszerezzük. Jó alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
Ezután a levesbe helyezzük a gombócokat, és kb. 30 percig főzzük. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főnek.
Ekkor szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, és a levest szűrőn átszűrjük. (A zöldségekre nem lesz szükség.)
A leszűrt levesbe beletesszük az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezzük a tűzhelyre, és tovább főzzük még kb. 5-6 percig. Ezután levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pépesítjük.
A kukoricalisztet simára keverjük a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazunk rá, és jól elkeverjük. Ezután a levest visszahelyezzük a tűzhelyre, és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejfölös keveréket. Beletesszük a már megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzzük tovább. (Aki savanykásabban szereti, az egy kevés citromlevet is csepegtethet bele a főzés végén.)
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
A medvehagymaleves húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »