Medvehagyma krémleves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 3-4 szál újhagyma
- 5 dkg vaj
- őrölt fehér bors
- só
- 2 db burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 1 l zöldség alaplé
Elkészítése:
A medvehagymát és az újhagymát apróra vágom. A burgonyát meghámozom és felkockázom. A vajon megfonnyasztom az apróra vágott medvehagymát és az újhagymát. Rádobom az apróra kockázott burgonyát, felengedem a zöldség alaplével.
Amikor a burgonya már megfőtt botmixerrel jól eldolgozom.
Visszateszem a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel elkeverem a tejszínt jó simára, és a gyöngyöző levesbe öntöm folytonos keverés mellett. Kóstolom, és ha kell, sózom, ízlés szerint borsozom. A tejszínnel csak egyet forralok rajta.
Fokhagymás pirított kenyérkockával tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.