Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagyma krémleves recept

Medvehagyma krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csokor medvehagyma
    • 3-4 szál újhagyma
    • 5 dkg vaj
    • őrölt fehér bors
    • 2 db burgonya
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 l zöldség alaplé

    Elkészítése:
    A medvehagymát és az újhagymát apróra vágom. A burgonyát meghámozom és felkockázom. A vajon megfonnyasztom az apróra vágott medvehagymát és az újhagymát. Rádobom az apróra kockázott burgonyát, felengedem a zöldség alaplével.
    Amikor a burgonya már megfőtt botmixerrel jól eldolgozom.

    Visszateszem a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel elkeverem a tejszínt jó simára, és a gyöngyöző levesbe öntöm folytonos keverés mellett. Kóstolom, és ha kell, sózom, ízlés szerint borsozom. A tejszínnel csak egyet forralok rajta.

    Fokhagymás pirított kenyérkockával tálalom.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá