Medvehagyma krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
  • 2 db burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 l zöldség alaplé

Elkészítése:
A medvehagymát és az újhagymát apróra vágom. A burgonyát meghámozom és felkockázom. A vajon megfonnyasztom az apróra vágott medvehagymát és az újhagymát. Rádobom az apróra kockázott burgonyát, felengedem a zöldség alaplével.
Amikor a burgonya már megfőtt botmixerrel jól eldolgozom.

Visszateszem a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel elkeverem a tejszínt jó simára, és a gyöngyöző levesbe öntöm folytonos keverés mellett. Kóstolom, és ha kell, sózom, ízlés szerint borsozom. A tejszínnel csak egyet forralok rajta.

Fokhagymás pirított kenyérkockával tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!