Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marokkói vörös lencse leves recept

Marokkói vörös lencse leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 ek olaj
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 tk őrölt koriander
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 tk kurkuma
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 0,25 tk őrölt fahéj
    • 1,5 tk só (ízlés szerint)
    • 0,5 tk őrölt bors
    • 1,5 l víz vagy zöldség alaplé (kb.)
    • 1 doboz aprított paradicsomkonzerv (vagy 20 dkg friss)
    • 30 dkg vörös lencse
    • kevés csilipaprika

    A tálaláshoz:

    • citromlé
    • korianderlevél
    • tejföl

    Elkészítése:

    Olajon megpirítjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd rádobjuk a leöblített vörös lencsét, amit nem kell áztatni főzés előtt. Ezután felöntjük a zöldségalaplével. Lefedve alacsony lángon főzzük fél órát, majd a paradicsomkonzervet is hozzáadjuk, a vizet pedig szükség szerint pótoljuk. Lefedve még fél órát főzzük.

    Ha megfőtt, botmixerrel krémessé törjük, és csészékben kínáljuk citromlével, tejföllel és koriander zölddel.

    Tipp:

    Tipp: a vöröslencsét azért szeretem, mert nem kell áztatni és gyorsan megpuhul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá