Marokkói vörös lencse leves recept

Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk fűszerpaprika
- 0,25 tk őrölt fahéj
- 1,5 tk só (ízlés szerint)
- 0,5 tk őrölt bors
- 1,5 l víz vagy zöldség alaplé (kb.)
- 1 doboz aprított paradicsomkonzerv (vagy 20 dkg friss)
- 30 dkg vörös lencse
- kevés csilipaprika
A tálaláshoz:
- citromlé
- korianderlevél
- tejföl
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd rádobjuk a leöblített vörös lencsét, amit nem kell áztatni főzés előtt. Ezután felöntjük a zöldségalaplével. Lefedve alacsony lángon főzzük fél órát, majd a paradicsomkonzervet is hozzáadjuk, a vizet pedig szükség szerint pótoljuk. Lefedve még fél órát főzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel krémessé törjük, és csészékben kínáljuk citromlével, tejföllel és koriander zölddel.
Tipp:
Tipp: a vöröslencsét azért szeretem, mert nem kell áztatni és gyorsan megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »