Marokkói vörös lencse leves recept
                            Hozzávalók:
- 2 ek olaj
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 2 tk őrölt koriander
 - 1 tk őrölt kömény
 - 1 tk kurkuma
 - 1 tk fűszerpaprika
 - 0,25 tk őrölt fahéj
 - 1,5 tk só (ízlés szerint)
 - 0,5 tk őrölt bors
 - 1,5 l víz vagy zöldség alaplé (kb.)
 - 1 doboz aprított paradicsomkonzerv (vagy 20 dkg friss)
 - 30 dkg vörös lencse
 - kevés csilipaprika
 
A tálaláshoz:
- citromlé
 - korianderlevél
 - tejföl
 
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd rádobjuk a leöblített vörös lencsét, amit nem kell áztatni főzés előtt. Ezután felöntjük a zöldségalaplével. Lefedve alacsony lángon főzzük fél órát, majd a paradicsomkonzervet is hozzáadjuk, a vizet pedig szükség szerint pótoljuk. Lefedve még fél órát főzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel krémessé törjük, és csészékben kínáljuk citromlével, tejföllel és koriander zölddel.
Tipp:
Tipp: a vöröslencsét azért szeretem, mert nem kell áztatni és gyorsan megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


