Marokkói vörös lencse leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 0,25 tk őrölt fahéj
  • 1,5 tk só (ízlés szerint)
  • 0,5 tk őrölt bors
  • 1,5 l víz vagy zöldség alaplé (kb.)
  • 1 doboz aprított paradicsomkonzerv (vagy 20 dkg friss)
  • 30 dkg vörös lencse
  • kevés csilipaprika

A tálaláshoz:

  • citromlé
  • korianderlevél
  • tejföl

Elkészítése:

Olajon megpirítjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd rádobjuk a leöblített vörös lencsét, amit nem kell áztatni főzés előtt. Ezután felöntjük a zöldségalaplével. Lefedve alacsony lángon főzzük fél órát, majd a paradicsomkonzervet is hozzáadjuk, a vizet pedig szükség szerint pótoljuk. Lefedve még fél órát főzzük.

Ha megfőtt, botmixerrel krémessé törjük, és csészékben kínáljuk citromlével, tejföllel és koriander zölddel.

Tipp:

Tipp: a vöröslencsét azért szeretem, mert nem kell áztatni és gyorsan megpuhul.