Málnakrémleves mentás túrógombóccal recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a málnakrémleveshez:
- 50 dkg málna
- 4 dl víz
- 2 dl fehérbor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 dl tejszín
Mentás túrógombóc hozzávalói:
- 25 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- csipet só
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint menta
Elkészítése:
A málnát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel, és a borral. Ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot, vaníliás cukrot, szegfűszeget, őrölt fahajat, és reszelt citromhéjat, majd főzzük kb. 15 percig.
Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.
Átpasszírozás után tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt. Kevergetve forraljuk újra fel, majd vegyük le a tűzről, és tálalás előtt hűtsük langyosra.
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a búzadarát, egy csipet sót, az egész tojást, és az apróra összevágott mentát. Ezután keverjük alaposan össze, majd tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.
A hűtőből kivett túrós masszából, vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben, főzzük puhára. Amikor már feljöttek a gombócok a víz tetejére, és puhára főttek, szedjük ki egy szűrőkanállal, majd hideg vízzel öblítsük le.
Tálaláskor a langyosra hűtött málnalevest a mentás túrógombóccal kínáljuk.
A málnakrémleves mentás túrógombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 3 g