Málnakrémleves mentás túrógombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hozzávalók a málnakrémleveshez:

  • 50 dkg málna
  • 4 dl víz
  • 2 dl fehérbor
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 dl tejszín

Mentás túrógombóc hozzávalói:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint menta

Elkészítése:

A málnát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel, és a borral. Ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot, vaníliás cukrot, szegfűszeget, őrölt fahajat, és reszelt citromhéjat, majd főzzük kb. 15 percig.

Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.

Átpasszírozás után tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt. Kevergetve forraljuk újra fel, majd vegyük le a tűzről, és tálalás előtt hűtsük langyosra.

A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a búzadarát, egy csipet sót, az egész tojást, és az apróra összevágott mentát. Ezután keverjük alaposan össze, majd tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.

A hűtőből kivett túrós masszából, vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben, főzzük puhára. Amikor már feljöttek a gombócok a víz tetejére, és puhára főttek, szedjük ki egy szűrőkanállal, majd hideg vízzel öblítsük le.

Tálaláskor a langyosra hűtött málnalevest a mentás túrógombóccal kínáljuk.