Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Makói savanyú vágott leves recept

Makói savanyú vágott leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 0,5-1 kg burgonya
    • 2 tk mustár
    • 2 közepes babérlevél
    • pirospaprika
    • olaj
    • bors
    • őrölt kömény
    • 1 kisebb tv paprika
    • 1 paradicsom
    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl
    • 1-2 gulyás-, vagy pörkölt kocka (opcionális)

    Elkészítése:

    A hagymát kockára vágjuk, sózzuk, és megpirítjuk az olajon. (Én a sót mindig a hagymánál teszem a pörkölt alapokba, mert úgy sűrűbb lesz.)

    Rádobjuk a kockára vágott, megtisztított húst. Átforgatjuk, pirospaprikával fűszerezzük, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a darabolt, vagy reszelt fokhagymát.

    Amikor már főztük egy rövid ideig, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, a mustárt, a köményt, és megborsozzuk, ill. teljesen felöntjük. Ha összeértek az ízek, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.

    Közben a tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, hideg vízben kihűtjük. Amikor már puha a hús, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és készre főzzük.

    Egy kevés levet kiveszünk, amiben elkeverjük a tejfölt, majd a többi leveshez keverjük. Pár pillanat múlva elzárjuk.

    A megtisztított tojásokat a levesbe vágjuk ízlés szerinti darabokra vagy szeletekre.

    A levest tálalás előtt pihentetjük kb. 10 percet. Ecettel és további tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Elkészítését bográcsban is javaslom! ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá