Májusi gyümölcskrémleves recept

Hozzávalók.
- 10 dkg szamóca
- 15 dkg. csersznye
- 4 dl tej
- 2 dl. habtejszín
- 4 ek cukor
- víz
- só
- 10 szem szegfűszeg
- 1 citromhéja
- fahéj
Elkészítése: A szamócát a kimagozott csersznyét összeturmixoljuk, majd finom szitán áttörjük. A forralt, lehűtött tejet, tejszínt, cukrot, és kevés sót adunk hozzá. 1/2 dl vízben szegfűszeget, fahéjat, citromhéjat összefőzöm 6-8 percig, majd lehűtjük, és beleszűrjük a gyümölcslébe. Lehűtött porcelántányérba tálaljuk, tetjét tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »