Májusi gyümölcskrémleves recept

Hozzávalók.
- 10 dkg szamóca
- 15 dkg. csersznye
- 4 dl tej
- 2 dl. habtejszín
- 4 ek cukor
- víz
- só
- 10 szem szegfűszeg
- 1 citromhéja
- fahéj
Elkészítése: A szamócát a kimagozott csersznyét összeturmixoljuk, majd finom szitán áttörjük. A forralt, lehűtött tejet, tejszínt, cukrot, és kevés sót adunk hozzá. 1/2 dl vízben szegfűszeget, fahéjat, citromhéjat összefőzöm 6-8 percig, majd lehűtjük, és beleszűrjük a gyümölcslébe. Lehűtött porcelántányérba tálaljuk, tetjét tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »