Májusi gyümölcskrémleves recept

Hozzávalók.
- 10 dkg szamóca
- 15 dkg. csersznye
- 4 dl tej
- 2 dl. habtejszín
- 4 ek cukor
- víz
- só
- 10 szem szegfűszeg
- 1 citromhéja
- fahéj
Elkészítése: A szamócát a kimagozott csersznyét összeturmixoljuk, majd finom szitán áttörjük. A forralt, lehűtött tejet, tejszínt, cukrot, és kevés sót adunk hozzá. 1/2 dl vízben szegfűszeget, fahéjat, citromhéjat összefőzöm 6-8 percig, majd lehűtjük, és beleszűrjük a gyümölcslébe. Lehűtött porcelántányérba tálaljuk, tetjét tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »