Majorsági májgombócleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg. sertésmáj
- 1 ek. majoránna
- 1 fej kelkáposzta
- 1 fej hagyma
- 3-4 szál répa
- 1 db. fehérrépa
- 1 közepes zeller
- 3-3 ek. liszt és zsemlemorzsa
- 6 ek. búzadara
- só, bors
Elkészítése: a hagymát finomra vágjuk, kicsi olajon átpirítjuk, az egyforma kockára vágott zöldségekkel. Fűszerezzük, egy ek. majorannával meghintjük, kis lángon lepirítjuk, és hozzáadjuk a felszelt káposztát, tovább pirítjuk. A felszelt májat bot mixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a megadott mennyiségű lisztet, és zsemlemorzsát, elkeverjük, hozzáadjuk a búzadarát, sóval, borssal ízesítjük. a zöldséges ragut felengedjük vízzel, majd bele tesszük a gombóccá formált májat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »