Majorsági májgombócleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg. sertésmáj
- 1 ek. majoránna
- 1 fej kelkáposzta
- 1 fej hagyma
- 3-4 szál répa
- 1 db. fehérrépa
- 1 közepes zeller
- 3-3 ek. liszt és zsemlemorzsa
- 6 ek. búzadara
- só, bors
Elkészítése: a hagymát finomra vágjuk, kicsi olajon átpirítjuk, az egyforma kockára vágott zöldségekkel. Fűszerezzük, egy ek. majorannával meghintjük, kis lángon lepirítjuk, és hozzáadjuk a felszelt káposztát, tovább pirítjuk. A felszelt májat bot mixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a megadott mennyiségű lisztet, és zsemlemorzsát, elkeverjük, hozzáadjuk a búzadarát, sóval, borssal ízesítjük. a zöldséges ragut felengedjük vízzel, majd bele tesszük a gombóccá formált májat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »