Majorsági májgombócleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 30 dkg. sertésmáj
- 1 ek. majoránna
- 1 fej kelkáposzta
- 1 fej hagyma
- 3-4 szál répa
- 1 db. fehérrépa
- 1 közepes zeller
- 3-3 ek. liszt és zsemlemorzsa
- 6 ek. búzadara
- só, bors
Elkészítése: a hagymát finomra vágjuk, kicsi olajon átpirítjuk, az egyforma kockára vágott zöldségekkel. Fűszerezzük, egy ek. majorannával meghintjük, kis lángon lepirítjuk, és hozzáadjuk a felszelt káposztát, tovább pirítjuk. A felszelt májat bot mixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a megadott mennyiségű lisztet, és zsemlemorzsát, elkeverjük, hozzáadjuk a búzadarát, sóval, borssal ízesítjük. a zöldséges ragut felengedjük vízzel, majd bele tesszük a gombóccá formált májat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.