Majorsági májgombócleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg. sertésmáj
  • 1 ek. majoránna
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 szál répa
  • 1 db. fehérrépa
  • 1 közepes zeller
  • 3-3 ek. liszt és zsemlemorzsa
  • 6 ek. búzadara
  • só, bors

Elkészítése:  a hagymát finomra vágjuk, kicsi olajon átpirítjuk, az egyforma kockára vágott zöldségekkel. Fűszerezzük, egy ek. majorannával meghintjük, kis lángon lepirítjuk, és hozzáadjuk a felszelt káposztát, tovább pirítjuk. A felszelt májat bot mixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a megadott mennyiségű lisztet, és zsemlemorzsát, elkeverjük, hozzáadjuk a búzadarát, sóval, borssal ízesítjük.  a zöldséges ragut felengedjük vízzel, majd bele tesszük a gombóccá formált májat.