Magyaros tarhonyaleves recept
Hozzávalók:
- 4 közepes szál sárgarépa
- 3 kisebb petrezselyem
- 1 kisebb karalábé
- 6 kis darab krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kisebb sárga paprika
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 csapott tk őrölt pirospaprika
- 1 ek házi darált paprika
- 1 kk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 10 dkg tarhonya tészta
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát, a petrezselymet karikára vágjuk, a krumplit és a karalábét kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk egy keveset, majd hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét és átforgatjuk.
Felengedjük kb. 2,5-3 liter vízzel (attól függően, hogy mennyire sűrű levest szeretnénk). Ízesítjük sóval, borssal, őrölt és darált pirospaprikával, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
A petrezselyemlevelet a kicsumázott paprikába tömködjük és levesbe rakjuk. Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, majd a krumplit is hozzáadva utóbbi puhaságáig főzzük.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Ez egy egyszerű, sok zöldséges, reszelt tarhonya leves.