Magaleves recept

Édesanyám készítette mindig, amikor burgonyát, köretnek főzött!A levét is felhasználta és egyszerű,de finom levest kapott!
Hozzávalók:
- 1 kanál zsír vagy olaj
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 kk pirospaprika
- só, bors
- A levesbetéthez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, pici só
- amennyi lisztet felvesz
Elkészítése:
A zsírt vagy olajat fazékba tesszük és a vöröshagymát rajta megpároljuk.
Rászórjuk a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről hogy ne égjen meg.
Amikor megfőtt a burgonyánk a körethez, akkor leöntjük róla a főzővizet.
Ráöntjük a hagymás pirospaprikára és együtt főzzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt még dúsíthatjuk pár szem főtt burgonyával, amit előtte villával összenyomunk. A tojás annyi liszttel gyúrjuk, össze amennyit felvesz, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, közben kicsit lisztezzük a tésztát, hogy ne ragadjon össze. Ezt tesszük a levesbe.
Egyszerű és finom leves. A szegények levese!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »