Magaleves recept
Édesanyám készítette mindig, amikor burgonyát, köretnek főzött!A levét is felhasználta és egyszerű,de finom levest kapott!
Hozzávalók:
- 1 kanál zsír vagy olaj
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 kk pirospaprika
- só, bors
- A levesbetéthez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, pici só - amennyi lisztet felvesz
Elkészítése:
A zsírt vagy olajat fazékba tesszük és a vöröshagymát rajta megpároljuk.
Rászórjuk a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről hogy ne égjen meg.
Amikor megfőtt a burgonyánk a körethez, akkor leöntjük róla a főzővizet.
Ráöntjük a hagymás pirospaprikára és együtt főzzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt még dúsíthatjuk pár szem főtt burgonyával, amit előtte villával összenyomunk. A tojás annyi liszttel gyúrjuk, össze amennyit felvesz, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, közben kicsit lisztezzük a tésztát, hogy ne ragadjon össze. Ezt tesszük a levesbe.
Egyszerű és finom leves. A szegények levese!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

