Magaleves recept

Édesanyám készítette mindig, amikor burgonyát, köretnek főzött!A levét is felhasználta és egyszerű,de finom levest kapott!
Hozzávalók:
- 1 kanál zsír vagy olaj
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 kk pirospaprika
- só, bors
- A levesbetéthez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, pici só
- amennyi lisztet felvesz
Elkészítése:
A zsírt vagy olajat fazékba tesszük és a vöröshagymát rajta megpároljuk.
Rászórjuk a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről hogy ne égjen meg.
Amikor megfőtt a burgonyánk a körethez, akkor leöntjük róla a főzővizet.
Ráöntjük a hagymás pirospaprikára és együtt főzzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt még dúsíthatjuk pár szem főtt burgonyával, amit előtte villával összenyomunk. A tojás annyi liszttel gyúrjuk, össze amennyit felvesz, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, közben kicsit lisztezzük a tésztát, hogy ne ragadjon össze. Ezt tesszük a levesbe.
Egyszerű és finom leves. A szegények levese!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »