Leves piros gyümölcsökből recept

Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 20 dkg cseresznye
- 15 dkg ribizli
- 1 csipet só
- 4 ek cukor
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 5-6 db szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. A meggyet és a cseresznyét annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Közben a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha már megpuhultak a gyümölcsök, a levesből mert pár evőkanálnyi forró lével felhígítjuk a tejszínt (hőkiegyenlítést végzünk), és a levesbe csorgatjuk.
Ha kellőképpen besűrűsödött, hozzáadjuk a ribizlit és elzárjuk.
Jól behűtjük, és hidegen kínáljuk.
Tipp:
Igyekszem minél több friss gyümölcsöt felhasználni addig, amíg lehetséges. Ehhez a leveshez csak összegyűjtöttem mindenből egy keveset, amit a kertben találtam. Került bele meggy, cseresznye és némi ribizli. A cukor mennyisége természetesen a gyümölcsök édességétől függően változtatható. Egy kissé savanykás lett a ribizli miatt, picit sűrűbbre is sikeredett, de ez senkit sem zavart. Jól behűtve az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »