Leves piros gyümölcsökből recept
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 20 dkg cseresznye
- 15 dkg ribizli
- 1 csipet só
- 4 ek cukor
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 5-6 db szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. A meggyet és a cseresznyét annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Közben a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha már megpuhultak a gyümölcsök, a levesből mert pár evőkanálnyi forró lével felhígítjuk a tejszínt (hőkiegyenlítést végzünk), és a levesbe csorgatjuk.
Ha kellőképpen besűrűsödött, hozzáadjuk a ribizlit és elzárjuk.
Jól behűtjük, és hidegen kínáljuk.
Tipp:
Igyekszem minél több friss gyümölcsöt felhasználni addig, amíg lehetséges. Ehhez a leveshez csak összegyűjtöttem mindenből egy keveset, amit a kertben találtam. Került bele meggy, cseresznye és némi ribizli. A cukor mennyisége természetesen a gyümölcsök édességétől függően változtatható. Egy kissé savanykás lett a ribizli miatt, picit sűrűbbre is sikeredett, de ez senkit sem zavart. Jól behűtve az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


