Leves piros gyümölcsökből recept

Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 20 dkg cseresznye
- 15 dkg ribizli
- 1 csipet só
- 4 ek cukor
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 5-6 db szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. A meggyet és a cseresznyét annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Közben a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha már megpuhultak a gyümölcsök, a levesből mert pár evőkanálnyi forró lével felhígítjuk a tejszínt (hőkiegyenlítést végzünk), és a levesbe csorgatjuk.
Ha kellőképpen besűrűsödött, hozzáadjuk a ribizlit és elzárjuk.
Jól behűtjük, és hidegen kínáljuk.
Tipp:
Igyekszem minél több friss gyümölcsöt felhasználni addig, amíg lehetséges. Ehhez a leveshez csak összegyűjtöttem mindenből egy keveset, amit a kertben találtam. Került bele meggy, cseresznye és némi ribizli. A cukor mennyisége természetesen a gyümölcsök édességétől függően változtatható. Egy kissé savanykás lett a ribizli miatt, picit sűrűbbre is sikeredett, de ez senkit sem zavart. Jól behűtve az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »