Leves marhanyelvből recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- marhanyelv
- répa
- krumpli
- zeller
- só
- ételízesítő
Elkészítése:
A nyelvet feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Kb 20-30 perc múlva lekapcsoljuk a gázt alatta, kivesszük a nyelvet és a rajta található réteget szépen levagdossuk. Minden fehér rész le legyen vágva, mert az nem ehető, vagy legalábbis nem ajánlatos megenni. Van aki sokkal tovább főzi, egy óráig, mert akkor a fehér réteg könnyen lefejthető a húsról. Ezzel azonban elveszítjük azokat az ízeket, melyek belefőnek a vízbe, mivel az első főzővizet ki kell önteni.
Ezután alaposan megmossuk a nyelvet és teljesen új, tiszta vízben feltesszük ismét főni. Innentől mindent úgy készítünk elő, mintha húslevest főznénk. Persze a főzési idő az sokszorosa egy sima húslevesének, mert minimum 4 órát rá kell számolni a főzésre.
Mivel a zöldségek főzési ideje sokkal kevesebb, így azokat kb 40-60 perccel a lekapcsolás előtt teszem bele a levesbe. Fűszerezni kb a főzés felénél szoktam a levest, mert megvárom, hogy a zöldségek és a hús ízesítse először azt.
A leves akkor jó, ha a nyelvbe könnyen belemegy a villa és ki is jön belőle. Én főzéskor annyi darab répát használok, ahányan vagyunk, krumpliból mindig egy-két darabbal többet teszek bele, mert mi pl a krumplit második fogásként a nyelvvel ettük meg. A nyelvet szépen felszeleteljük, ezt most apósom tette meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »