Leves marhanyelvből recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- marhanyelv
- répa
- krumpli
- zeller
- só
- ételízesítő
Elkészítése:
A nyelvet feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Kb 20-30 perc múlva lekapcsoljuk a gázt alatta, kivesszük a nyelvet és a rajta található réteget szépen levagdossuk. Minden fehér rész le legyen vágva, mert az nem ehető, vagy legalábbis nem ajánlatos megenni. Van aki sokkal tovább főzi, egy óráig, mert akkor a fehér réteg könnyen lefejthető a húsról. Ezzel azonban elveszítjük azokat az ízeket, melyek belefőnek a vízbe, mivel az első főzővizet ki kell önteni.
Ezután alaposan megmossuk a nyelvet és teljesen új, tiszta vízben feltesszük ismét főni. Innentől mindent úgy készítünk elő, mintha húslevest főznénk. Persze a főzési idő az sokszorosa egy sima húslevesének, mert minimum 4 órát rá kell számolni a főzésre.
Mivel a zöldségek főzési ideje sokkal kevesebb, így azokat kb 40-60 perccel a lekapcsolás előtt teszem bele a levesbe. Fűszerezni kb a főzés felénél szoktam a levest, mert megvárom, hogy a zöldségek és a hús ízesítse először azt.
A leves akkor jó, ha a nyelvbe könnyen belemegy a villa és ki is jön belőle. Én főzéskor annyi darab répát használok, ahányan vagyunk, krumpliból mindig egy-két darabbal többet teszek bele, mert mi pl a krumplit második fogásként a nyelvvel ettük meg. A nyelvet szépen felszeleteljük, ezt most apósom tette meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »