Lestyános csirkeraguleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,70 kg csirkemell
- 1 doboz konzerv kukorica
- 1 doboz konzerv zöldborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- ízlés szerint só, őrölt bors, delikát
- 1 tk morzsolt lestyán
- 2 dl főzőtejszín
- kevés liszt
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk. Egy lábasban olajat hevítünk, majd a csirkemellet rádobjuk és átforgatjuk. A tűzről levéve rátörjük a fokhagymát, sóval, borssal, delikáttal és a morzsolt lestyánnal ízesítjük, majd felengedjük vízzel. Addig fűzzük amíg a hús megpuhul, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a kukoricát és együtt tovább főzzük.
A tejszínt kevés liszttel elkeverjük, majd egy szűrőn át a leveshez öntjük. Néhány percig főzzük, majd forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


