Lestyános csirkeraguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Lestyános csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 0,70 kg csirkemell
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 doboz konzerv zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • ízlés szerint só, őrölt bors, delikát
  • 1 tk morzsolt lestyán
  • 2 dl főzőtejszín
  • kevés liszt

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk. Egy lábasban olajat hevítünk, majd a csirkemellet rádobjuk és átforgatjuk. A tűzről levéve rátörjük a fokhagymát, sóval, borssal, delikáttal és a morzsolt lestyánnal ízesítjük, majd felengedjük vízzel. Addig fűzzük amíg a hús megpuhul, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a kukoricát és együtt tovább főzzük.

A tejszínt kevés liszttel elkeverjük, majd egy szűrőn át a leveshez öntjük. Néhány percig főzzük, majd forrón tálaljuk.