Lencseleves virslivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250g lencse
- só, bors, ételízesítő
- fél gerezd foghagyma
- 300g virsli
- 1 hagyma
- 2 kanál liszt
- pirospaprika
Elkészítése:
A lencsét beáztatjuk 2-3 órára. Odatesszük főni annyi vízbe amennyi levest szeretnénk. Ha a lencse puha, hozzáadunk ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt és a fél gerezd foghagymát.
Eközben egy serpenyőben megpirítjuk a karikákra vágott virslit egy kis olajon. Miután megpirult, átrakjuk a levesbe lecsöpögtetve az olajtól. A virslis olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadunk 2 kanál lisztet és egy kis piros paprikát.
A levesből egy kicsit lemerek, és a paprikás-lisztes virslihez adom, miután elkevertük a levesbe adagoljuk. Alaposan elkeverjük a sűrítést és tovább főzzük, míg fel nem rottyan. Kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »