Lencseleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g lencse
- 2 fej vöröshagyma felkockázva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 dl olívaolaj
- 2 babérlevél
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 leveskocka
- só
- bors
- oregánó
- ecet (ízesítéshez, elhagyható)
Elkészítése:
A kiválogatott, jól megmosott lencsét feltesszük főzni hideg vízbe a felkockázott vöröshagymával, paradicsompürével, zúzott fokhagymával, oregánóval és babérlevéllel. Ha felforrt a leves, egy pár perc után hozzáadjuk az olívaolajat, borsot és a leveskockát.
Kb 45 percig lassú tűzön főzzük, amíg a lencse megpuhul. Ízlés szerint ecettel tálalhatjuk.
Tipp:
Én nem szoktam ecettel ízesíteni, nekem anélkül is nagyon ízlik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


