Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencseleves recept

Lencseleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g lencse
    • 2 fej vöröshagyma felkockázva
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1⁄2 dl olívaolaj
    • 2 babérlevél
    • 1 kis doboz paradicsompüré
    • 1 leveskocka
    • bors
    • oregánó
    • ecet (ízesítéshez, elhagyható)

    Elkészítése:

    A kiválogatott, jól megmosott lencsét feltesszük főzni hideg vízbe a felkockázott vöröshagymával, paradicsompürével, zúzott fokhagymával, oregánóval és babérlevéllel. Ha felforrt a leves, egy pár perc után hozzáadjuk az olívaolajat, borsot és a leveskockát.

    Kb 45 percig lassú tűzön főzzük, amíg a lencse megpuhul. Ízlés szerint ecettel tálalhatjuk.

    Tipp:

    Én nem szoktam ecettel ízesíteni, nekem anélkül is nagyon ízlik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá