Lencseleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g lencse
  • 2 fej vöröshagyma felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1⁄2 dl olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 leveskocka
  • bors
  • oregánó
  • ecet (ízesítéshez, elhagyható)

Elkészítése:

A kiválogatott, jól megmosott lencsét feltesszük főzni hideg vízbe a felkockázott vöröshagymával, paradicsompürével, zúzott fokhagymával, oregánóval és babérlevéllel. Ha felforrt a leves, egy pár perc után hozzáadjuk az olívaolajat, borsot és a leveskockát.

Kb 45 percig lassú tűzön főzzük, amíg a lencse megpuhul. Ízlés szerint ecettel tálalhatjuk.

Tipp:

Én nem szoktam ecettel ízesíteni, nekem anélkül is nagyon ízlik.