Lencseleves recept

Hozzávalók:
- fél kg lencse
- fél kg vegyes zöldség
- 4 babérlevél
- só
- delikát
- pirospaprika
- petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 4 virsli
- olaj
- füstölt szalonna
Elkészítése:
A lencsét főzés előtti nap átválogatjuk és beáztatjuk.
Annyi vízbe, hogy ellepje, feltesszük főni, beletesszük a felkarikázott zöldségeket, babérlevelet. Belekarikázzuk a virslit, csíkokra vágjuk a szalonnát, azt is hozzáadjuk. Fokhagymával, sóval, delikáttal ízesítjük. Készre főzzük.
Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, felöntjük vízzel, beleöntjük a levesbe. Végül tejföllel behabarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »