Lencseleves recept

Hozzávalók:
- fél kg lencse
- fél kg vegyes zöldség
- 4 babérlevél
- só
- delikát
- pirospaprika
- petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 4 virsli
- olaj
- füstölt szalonna
Elkészítése:
A lencsét főzés előtti nap átválogatjuk és beáztatjuk.
Annyi vízbe, hogy ellepje, feltesszük főni, beletesszük a felkarikázott zöldségeket, babérlevelet. Belekarikázzuk a virslit, csíkokra vágjuk a szalonnát, azt is hozzáadjuk. Fokhagymával, sóval, delikáttal ízesítjük. Készre főzzük.
Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, felöntjük vízzel, beleöntjük a levesbe. Végül tejföllel behabarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »