Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencseleves recept

Lencseleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg lencse
    • fél kg vegyes zöldség
    • 4 babérlevél
    • delikát
    • pirospaprika
    • petrezselyem
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 4 virsli
    • olaj
    • füstölt szalonna

    Elkészítése:

    A lencsét főzés előtti nap átválogatjuk és beáztatjuk.

    Annyi vízbe, hogy ellepje, feltesszük főni, beletesszük a felkarikázott zöldségeket, babérlevelet. Belekarikázzuk a virslit, csíkokra vágjuk a szalonnát, azt is hozzáadjuk. Fokhagymával, sóval, delikáttal ízesítjük. Készre főzzük.

    Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, felöntjük vízzel, beleöntjük a levesbe. Végül tejföllel behabarjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá