Lencseleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg lencse
  • fél kg vegyes zöldség
  • 4 babérlevél
  • delikát
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 4 virsli
  • olaj
  • füstölt szalonna

Elkészítése:

A lencsét főzés előtti nap átválogatjuk és beáztatjuk.

Annyi vízbe, hogy ellepje, feltesszük főni, beletesszük a felkarikázott zöldségeket, babérlevelet. Belekarikázzuk a virslit, csíkokra vágjuk a szalonnát, azt is hozzáadjuk. Fokhagymával, sóval, delikáttal ízesítjük. Készre főzzük.

Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, felöntjük vízzel, beleöntjük a levesbe. Végül tejföllel behabarjuk.