Lencseleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1/2 kg lencse
- 3 ek. olaj
- 2ek. liszt
- 1-1 szál sárgarépa
- petrezselyemgyöké
- kis fej vörös hagyma
- 2 dl tejföl
- piros paprika
- ecet
- cukor
- só
- babérlevél
- tárkony
- 1 szál füstölt kolbász
Elkészítése: A lencsét előző nap este beáztatjuk. Másnap 4 liter vízbe főni tesszük. Amikor félig megfőtt,akkor bele tesszük a karikákra vágott zöldségeket,fűszereket,a karikákra szelet füstölt kolbászt is.
Zsemleszínű, hagymás rántást készítünk, a levest berántjuk. Ezután még tettem bele 3 db karikákra vágott virslit, bele főztem és ecettel ízesítettem.
Jó tartalmas,laktató leves.
Forrás: https://csokolade.network.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.