Lencseleves recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg lencse
- 3 ek. olaj
- 2ek. liszt
- 1-1 szál sárgarépa
- petrezselyemgyöké
- kis fej vörös hagyma
- 2 dl tejföl
- piros paprika
- ecet
- cukor
- só
- babérlevél
- tárkony
- 1 szál füstölt kolbász
Elkészítése: A lencsét előző nap este beáztatjuk. Másnap 4 liter vízbe főni tesszük. Amikor félig megfőtt,akkor bele tesszük a karikákra vágott zöldségeket,fűszereket,a karikákra szelet füstölt kolbászt is.
Zsemleszínű, hagymás rántást készítünk, a levest berántjuk. Ezután még tettem bele 3 db karikákra vágott virslit, bele főztem és ecettel ízesítettem.
Jó tartalmas,laktató leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »