Lencseleves recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg lencse
- 3 ek. olaj
- 2ek. liszt
- 1-1 szál sárgarépa
- petrezselyemgyöké
- kis fej vörös hagyma
- 2 dl tejföl
- piros paprika
- ecet
- cukor
- só
- babérlevél
- tárkony
- 1 szál füstölt kolbász
Elkészítése: A lencsét előző nap este beáztatjuk. Másnap 4 liter vízbe főni tesszük. Amikor félig megfőtt,akkor bele tesszük a karikákra vágott zöldségeket,fűszereket,a karikákra szelet füstölt kolbászt is.
Zsemleszínű, hagymás rántást készítünk, a levest berántjuk. Ezután még tettem bele 3 db karikákra vágott virslit, bele főztem és ecettel ízesítettem.
Jó tartalmas,laktató leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »