Legényfogó leves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkecomb filé
- 40 dkg krumpli
- 25 dkg csirkemáj esetleg szív
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg csemege kukorica
- 20 dkg erdei gomba vagy csiperke
- 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál citromlé
- kevés olaj
- só
- frissen őrölt bors
- kevés tárkony és kapor
Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is csinálhatod) Megborsozzuk.
Fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt gombát és a krumplit. Felöntjük vízzel vagy hús alaplével annyira, hogy jól ellepje. Fedő alatt főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor beletehetjük a darabolt májat is (ha szíve is van mellette, azt a hússal együtt adjuk hozzá!).
A főzőtejszínt és a tejfölt csomómentesre, simára keverjük, hozzákeverjük a zöld fűszereket is, majd a fazékba öntve összeforraljuk a levest. A tűzről levéve kevés citromlevet keverünk hozzá. Tálaláskor kevés tejfölt, csípős paprikát adhatunk mellé.