Lebbencsleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg lebbencs tészta (fodros nagykocka)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek ételízesítő
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 szál zeller zöld
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megpirítom a tésztát, és a kockára vágott kolozsvári szalonnát.
Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről beleteszem a pirospaprikát, elkeverem és felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egyben, a meghámozott és kockára vágott krumplit, ételízesítőt, sózom, borsozom.
Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet és addig főzöm, még a krumpli megpuhul.
Tálalás előtt a hagymát eltávolítom belőle.
A lebbencsleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »