Lebbencsleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg lebbencs tészta (fodros nagykocka)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek ételízesítő
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 szál zeller zöld
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megpirítom a tésztát, és a kockára vágott kolozsvári szalonnát.
Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről beleteszem a pirospaprikát, elkeverem és felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egyben, a meghámozott és kockára vágott krumplit, ételízesítőt, sózom, borsozom.
Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet és addig főzöm, még a krumpli megpuhul.
Tálalás előtt a hagymát eltávolítom belőle.
A lebbencsleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »