Lebbencsleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg lebbencs tészta (fodros nagykocka)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek ételízesítő
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 szál zeller zöld
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megpirítom a tésztát, és a kockára vágott kolozsvári szalonnát.
Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről beleteszem a pirospaprikát, elkeverem és felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egyben, a meghámozott és kockára vágott krumplit, ételízesítőt, sózom, borsozom.
Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet és addig főzöm, még a krumpli megpuhul.
Tálalás előtt a hagymát eltávolítom belőle.
A lebbencsleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »