Lebbencsleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg lebbencs tészta (fodros nagykocka)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek ételízesítő
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 szál zeller zöld
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megpirítom a tésztát, és a kockára vágott kolozsvári szalonnát.
Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről beleteszem a pirospaprikát, elkeverem és felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egyben, a meghámozott és kockára vágott krumplit, ételízesítőt, sózom, borsozom.
Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet és addig főzöm, még a krumpli megpuhul.
Tálalás előtt a hagymát eltávolítom belőle.
A lebbencsleves kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 130 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.