Lebbencsleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg lebbencs tészta (fodros nagykocka)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek ételízesítő
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 szál zeller zöld
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megpirítom a tésztát, és a kockára vágott kolozsvári szalonnát.
Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről beleteszem a pirospaprikát, elkeverem és felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egyben, a meghámozott és kockára vágott krumplit, ételízesítőt, sózom, borsozom.
Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet és addig főzöm, még a krumpli megpuhul.
Tálalás előtt a hagymát eltávolítom belőle.
A lebbencsleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »