Lebbencsleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg lebbencstészta
- 40 dkg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só, őrölt bors, esetleg kevés csípős paprika
- friss, vagy szárított petrezselyem zöld
Elkészítése:
A füstölt szalonnán vékony csíkokra, vagy kockákra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk.
A tepertőket kivesszük, majd a forró zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát és az eltördelt tésztát. Felöntjük vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd sózzuk és borsozzuk.
A krumplit meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. Beletesszük a fazékba, ha szükséges pótoljuk a vizet. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát és az apróra vágott petrezselyem zöldet is.
Visszatesszük a tepertőt darabokat is, majd az egészet készre főzzük.
Tipp:
Óvatosan sózzuk, hiszen a szalonna is sós.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.