Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lebbencsleves recept

Lebbencsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg lebbencstészta
    • 40 dkg krumpli
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
    • só, őrölt bors, esetleg kevés csípős paprika
    • friss, vagy szárított petrezselyem zöld

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnán vékony csíkokra, vagy kockákra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk.

    A tepertőket kivesszük, majd a forró zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát és az eltördelt tésztát. Felöntjük vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd sózzuk és borsozzuk.

    A krumplit meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. Beletesszük a fazékba, ha szükséges pótoljuk a vizet. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát és az apróra vágott petrezselyem zöldet is.

    Visszatesszük a tepertőt darabokat is, majd az egészet készre főzzük.

    Tipp:

    Óvatosan sózzuk, hiszen a szalonna is sós.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá