Lebbencsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg lebbencstészta
  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só, őrölt bors, esetleg kevés csípős paprika
  • friss, vagy szárított petrezselyem zöld

Elkészítése:

A füstölt szalonnán vékony csíkokra, vagy kockákra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk.

A tepertőket kivesszük, majd a forró zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát és az eltördelt tésztát. Felöntjük vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd sózzuk és borsozzuk.

A krumplit meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. Beletesszük a fazékba, ha szükséges pótoljuk a vizet. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát és az apróra vágott petrezselyem zöldet is.

Visszatesszük a tepertőt darabokat is, majd az egészet készre főzzük.

Tipp:

Óvatosan sózzuk, hiszen a szalonna is sós.