Lebbencsleves recept

Hozzávalók:
- Füstölt szalonna 15 dkg (pl. Kolozsvári) apró kockára vágva
- olaj 2 evőkanál
- köménymag 2 evőkanál
- lebbencs tészta 1/2 csomag
- krumpli 40 dkg kockára vágva
- hagyma 1fej csak bevagdosva
- paradicsom 1db
- paprika 1 db
- 3-4 gerezd fokhagyma
- esetleg 1/2 szál kolbász felkarikázva
Elkészítése:
A füstölt szalonnát az olajon pirítom, majd a köménymagot rászórom, és kipattogtatom. Beleszórom a lebbencstésztát, kicsit azt is pirítom, míg hólyagos lesz egy része. Rá a nedves krumpli kockák, vízzel felöntöm, bele a bevagdosott hagyma, só, paradicsom, paprika, vegeta, borsízlés szerint, fokhagyma (én reszelni szoktam, de jó egészben is). 1/2 órát főzöm, lehet belefőzni a kolbászkarikát is, de a nélkül is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »