Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lebbencsleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • Füstölt szalonna 15 dkg (pl. Kolozsvári) apró kockára vágva
    • olaj 2 evőkanál
    • köménymag 2 evőkanál
    • lebbencs tészta 1/2 csomag
    • krumpli 40 dkg kockára vágva
    • hagyma 1fej csak bevagdosva
    • paradicsom 1db
    • paprika 1 db
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • esetleg 1/2 szál kolbász felkarikázva

    Elkészítése:
    A füstölt szalonnát az olajon pirítom, majd a köménymagot rászórom, és kipattogtatom. Beleszórom a lebbencstésztát, kicsit azt is pirítom, míg hólyagos lesz egy része. Rá a nedves krumpli kockák, vízzel felöntöm, bele a bevagdosott hagyma, só, paradicsom, paprika, vegeta, borsízlés szerint, fokhagyma (én reszelni szoktam, de jó egészben is). 1/2 órát főzöm, lehet belefőzni a kolbászkarikát is, de a nélkül is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá