Lebbencsleves recept
Hozzávalók:
- Füstölt szalonna 15 dkg (pl. Kolozsvári) apró kockára vágva
- olaj 2 evőkanál
- köménymag 2 evőkanál
- lebbencs tészta 1/2 csomag
- krumpli 40 dkg kockára vágva
- hagyma 1fej csak bevagdosva
- paradicsom 1db
- paprika 1 db
- 3-4 gerezd fokhagyma
- esetleg 1/2 szál kolbász felkarikázva
Elkészítése:
A füstölt szalonnát az olajon pirítom, majd a köménymagot rászórom, és kipattogtatom. Beleszórom a lebbencstésztát, kicsit azt is pirítom, míg hólyagos lesz egy része. Rá a nedves krumpli kockák, vízzel felöntöm, bele a bevagdosott hagyma, só, paradicsom, paprika, vegeta, borsízlés szerint, fokhagyma (én reszelni szoktam, de jó egészben is). 1/2 órát főzöm, lehet belefőzni a kolbászkarikát is, de a nélkül is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

