Lebbencsleves recept

Hozzávalók:
- Füstölt szalonna 15 dkg (pl. Kolozsvári) apró kockára vágva
- olaj 2 evőkanál
- köménymag 2 evőkanál
- lebbencs tészta 1/2 csomag
- krumpli 40 dkg kockára vágva
- hagyma 1fej csak bevagdosva
- paradicsom 1db
- paprika 1 db
- 3-4 gerezd fokhagyma
- esetleg 1/2 szál kolbász felkarikázva
Elkészítése:
A füstölt szalonnát az olajon pirítom, majd a köménymagot rászórom, és kipattogtatom. Beleszórom a lebbencstésztát, kicsit azt is pirítom, míg hólyagos lesz egy része. Rá a nedves krumpli kockák, vízzel felöntöm, bele a bevagdosott hagyma, só, paradicsom, paprika, vegeta, borsízlés szerint, fokhagyma (én reszelni szoktam, de jó egészben is). 1/2 órát főzöm, lehet belefőzni a kolbászkarikát is, de a nélkül is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »