Lebbencsleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • Füstölt szalonna 15 dkg (pl. Kolozsvári) apró kockára vágva
  • olaj 2 evőkanál
  • köménymag 2 evőkanál
  • lebbencs tészta 1/2 csomag
  • krumpli 40 dkg kockára vágva
  • hagyma 1fej csak bevagdosva
  • paradicsom 1db
  • paprika 1 db
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • esetleg 1/2 szál kolbász felkarikázva

Elkészítése:
A füstölt szalonnát az olajon pirítom, majd a köménymagot rászórom, és kipattogtatom. Beleszórom a lebbencstésztát, kicsit azt is pirítom, míg hólyagos lesz egy része. Rá a nedves krumpli kockák, vízzel felöntöm, bele a bevagdosott hagyma, só, paradicsom, paprika, vegeta, borsízlés szerint, fokhagyma (én reszelni szoktam, de jó egészben is). 1/2 órát főzöm, lehet belefőzni a kolbászkarikát is, de a nélkül is nagyon finom.