Zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagy zeller, megpucolva, feldarabolva
- 1 nagy burgonya, megpucolva, feldarabolva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- fél liter zöldségleves alaplé
- 10 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése: A vöröshagymát egy kicsit megpirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a zellert és a krumplit, majd tovább pirítjuk őket. Ezt követően a zöldségekhez öntjük az alaplevet, és puhára főzzük őket, miközben sózunk, borsozunk, és a szerecsendióval ízesítünk. Ha a zöldségek megpuhultak, akkor adjuk hozzájuk a főzőtejszínt, még egyszer forraljuk fel a levest, majd turmixszoljuk le.
A zellerkrémlevest forrón, friss baguette-el, vagy pirított kenyérkockával kínálják.
Ha bort kívánnak a zellerkrémleveshez fogyasztani, akkor sauvignon blanc-t válasszanak.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »