Zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagy zeller, megpucolva, feldarabolva
- 1 nagy burgonya, megpucolva, feldarabolva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- fél liter zöldségleves alaplé
- 10 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése: A vöröshagymát egy kicsit megpirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a zellert és a krumplit, majd tovább pirítjuk őket. Ezt követően a zöldségekhez öntjük az alaplevet, és puhára főzzük őket, miközben sózunk, borsozunk, és a szerecsendióval ízesítünk. Ha a zöldségek megpuhultak, akkor adjuk hozzájuk a főzőtejszínt, még egyszer forraljuk fel a levest, majd turmixszoljuk le.
A zellerkrémlevest forrón, friss baguette-el, vagy pirított kenyérkockával kínálják.
Ha bort kívánnak a zellerkrémleveshez fogyasztani, akkor sauvignon blanc-t válasszanak.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »