Zellerkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagy zeller, megpucolva, feldarabolva
  • 1 nagy burgonya, megpucolva, feldarabolva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • fél liter zöldségleves alaplé
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése: A vöröshagymát egy kicsit megpirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a zellert és a krumplit, majd tovább pirítjuk őket. Ezt követően a zöldségekhez öntjük az alaplevet, és puhára főzzük őket, miközben sózunk, borsozunk, és a szerecsendióval ízesítünk. Ha a zöldségek megpuhultak, akkor adjuk hozzájuk a főzőtejszínt, még egyszer forraljuk fel a levest, majd turmixszoljuk le.

A zellerkrémlevest forrón, friss baguette-el, vagy pirított kenyérkockával kínálják.

Ha bort kívánnak a zellerkrémleveshez fogyasztani, akkor sauvignon blanc-t válasszanak.

 

Jó étvágyat!