Tejes borsóleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg zöldborsó
- néhány répa
- zsír, olaj vagy margarin a pároláshoz
- nagy csokor petrezselyem zöld
- víz
- 1/2 liter tej
- ételízesítő
- cukor
Galuskához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- liszt amennyit felvesz
Elkészítése:
A 2 evőkanálnyi zsiradékon fedő alatt megpároljuk a borsót és a karikákra vágott répát megszórjuk egy teáskanálnyi ételízesítő (de lehet csak só is).
Ha már félpuha a zöldség, felöntjük vízzel, beleteszünk egy nagy csokor petrezselyem zöldet.
Tovább fő a leves, beleszaggatjuk a galuskát. Felöntjük tejjel, újra felforr.
Majd mehet bele ízlés szerint egy két evőkanál cukor esetleg kicsi ételízesítő.
Tipp:
Nagymamámtól tanultam, aki már lassan 10 éve nincs velünk. Azt hiszem, most már kezd olyan lenni, amilyen az övé volt. Már a 4. generáció ismerte meg, és szerette meg így nálunk a borsó levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »