Tejes borsóleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg zöldborsó
- néhány répa
- zsír, olaj vagy margarin a pároláshoz
- nagy csokor petrezselyem zöld
- víz
- 1/2 liter tej
- ételízesítő
- cukor
Galuskához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- liszt amennyit felvesz
Elkészítése:
A 2 evőkanálnyi zsiradékon fedő alatt megpároljuk a borsót és a karikákra vágott répát megszórjuk egy teáskanálnyi ételízesítő (de lehet csak só is).
Ha már félpuha a zöldség, felöntjük vízzel, beleteszünk egy nagy csokor petrezselyem zöldet.
Tovább fő a leves, beleszaggatjuk a galuskát. Felöntjük tejjel, újra felforr.
Majd mehet bele ízlés szerint egy két evőkanál cukor esetleg kicsi ételízesítő.
Tipp:
Nagymamámtól tanultam, aki már lassan 10 éve nincs velünk. Azt hiszem, most már kezd olyan lenni, amilyen az övé volt. Már a 4. generáció ismerte meg, és szerette meg így nálunk a borsó levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

