Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejes borsóleves recept

Tejes borsóleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg zöldborsó
    • néhány répa
    • zsír, olaj vagy margarin a pároláshoz
    • nagy csokor petrezselyem zöld
    • víz
    • 1/2 liter tej
    • ételízesítő
    • cukor

    Galuskához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt amennyit felvesz

    Elkészítése:

    A 2 evőkanálnyi zsiradékon fedő alatt megpároljuk a borsót és a karikákra vágott répát megszórjuk egy teáskanálnyi ételízesítő (de lehet csak só is).

    Ha már félpuha a zöldség, felöntjük vízzel, beleteszünk egy nagy csokor petrezselyem zöldet.

    Tovább fő a leves, beleszaggatjuk a galuskát. Felöntjük tejjel, újra felforr.

    Majd mehet bele ízlés szerint egy két evőkanál cukor esetleg kicsi ételízesítő.

    Tipp:

    Nagymamámtól tanultam, aki már lassan 10 éve nincs velünk. Azt hiszem, most már kezd olyan lenni, amilyen az övé volt. Már a 4. generáció ismerte meg, és szerette meg így nálunk a borsó levest.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá