Tejes borsóleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejes borsóleves

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zöldborsó
  • néhány répa
  • zsír, olaj vagy margarin a pároláshoz
  • nagy csokor petrezselyem zöld
  • víz
  • 1/2 liter tej
  • ételízesítő
  • cukor

Galuskához:

  • 2 tojás
  • liszt amennyit felvesz

Elkészítése:

A 2 evőkanálnyi zsiradékon fedő alatt megpároljuk a borsót és a karikákra vágott répát megszórjuk egy teáskanálnyi ételízesítő (de lehet csak só is).

Ha már félpuha a zöldség, felöntjük vízzel, beleteszünk egy nagy csokor petrezselyem zöldet.

Tovább fő a leves, beleszaggatjuk a galuskát. Felöntjük tejjel, újra felforr.

Majd mehet bele ízlés szerint egy két evőkanál cukor esetleg kicsi ételízesítő.

Tipp:

Nagymamámtól tanultam, aki már lassan 10 éve nincs velünk. Azt hiszem, most már kezd olyan lenni, amilyen az övé volt. Már a 4. generáció ismerte meg, és szerette meg így nálunk a borsó levest.