Rántott leves recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- só vagy 2 leveskocka
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- a tetejére olajban pirított kenyér- vagy zsemlekockák
Elkészítés:
Az olajban kevergetve aranybarnára pirítjuk a lisztet, a pirospaprikával meghintjük, és egy liter hideg vízzel engedjük fel. Megsózzuk vagy beledobjuk a húsleveskockákat, és még 3-4 percig forraljuk. Külön tálkában kínálunk hozzá olajban pirított kenyér- vagy zsemlekockákat, hogy ki-ki ízlésének megfelelő mennyiségben szórhasson belőle a tányérjába mert levesre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »