Kínai leves recept

Hozzávalók:
- 2-4 szál sárgarépa
- 1 karalábé vagy zeller
- 1 üveg konzervgomba
- 2 szál újhagyma
- 1-1,5 l húslé
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál borecet (ízlés szerint)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kihagyható)
- chili vagy csípős paprikakrém
- 1 szelet csirkemell (kihagyható)
Elkészítése:
A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, a hagymát kb. 5cm hosszúra szeleteljük. Olajon megpároljuk a zöldséggel, ne sokáig mert az a jó ha ropog. Ha hús is teszünk bele, akkor azt előtte megfőzzük. Ha kész felöntjük a levessel, felforraljuk. A keményítőt egy kis hideg vízben az ecettel és a szójaszósszal összekeverjük, hozzáadjuk a paprikakrémet majd belekeverjük a levesbe. Aztán a felvert tojást szépen lassan hozzáöntjük. Bármilyen zöldséggel el lehet készíteni és nem csak csípősen!
Sztori: Nagyon szereti a párom, de mivel kis városban élünk nem beszerezhetőek az alapanyagok. Vagyis nehezen, így úgy döntöttem, hogy kísérletezek és bevált.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »