Kínai leves recept

Hozzávalók:
- 2-4 szál sárgarépa
- 1 karalábé vagy zeller
- 1 üveg konzervgomba
- 2 szál újhagyma
- 1-1,5 l húslé
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál borecet (ízlés szerint)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kihagyható)
- chili vagy csípős paprikakrém
- 1 szelet csirkemell (kihagyható)
Elkészítése:
A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, a hagymát kb. 5cm hosszúra szeleteljük. Olajon megpároljuk a zöldséggel, ne sokáig mert az a jó ha ropog. Ha hús is teszünk bele, akkor azt előtte megfőzzük. Ha kész felöntjük a levessel, felforraljuk. A keményítőt egy kis hideg vízben az ecettel és a szójaszósszal összekeverjük, hozzáadjuk a paprikakrémet majd belekeverjük a levesbe. Aztán a felvert tojást szépen lassan hozzáöntjük. Bármilyen zöldséggel el lehet készíteni és nem csak csípősen!
Sztori: Nagyon szereti a párom, de mivel kis városban élünk nem beszerezhetőek az alapanyagok. Vagyis nehezen, így úgy döntöttem, hogy kísérletezek és bevált.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »