Kínai leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2-4 szál sárgarépa
  • 1 karalábé vagy zeller
  • 1 üveg konzervgomba
  • 2 szál újhagyma
  • 1-1,5 l húslé
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál borecet (ízlés szerint)
  • 1 tojás (kihagyható)
  • chili vagy csípős paprikakrém
  • 1 szelet csirkemell (kihagyható)

Elkészítése:
A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, a hagymát kb. 5cm hosszúra szeleteljük. Olajon megpároljuk a zöldséggel, ne sokáig mert az a jó ha ropog. Ha hús is teszünk bele, akkor azt előtte megfőzzük. Ha kész felöntjük a levessel, felforraljuk. A keményítőt egy kis hideg vízben az ecettel és a szójaszósszal összekeverjük, hozzáadjuk a paprikakrémet majd belekeverjük a levesbe. Aztán a felvert tojást szépen lassan hozzáöntjük. Bármilyen zöldséggel el lehet készíteni és nem csak csípősen!

Sztori: Nagyon szereti a párom, de mivel kis városban élünk nem beszerezhetőek az alapanyagok. Vagyis nehezen, így úgy döntöttem, hogy kísérletezek és bevált.