Kukoricaleves csirkemellel recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell csont nélkül
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 szelet zeller
- 1 l húsleves
- 1 doboz konzervkukorica
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál curry
- só
- bors
- gyömbérpor
- chilipor
- 1 dl főzőtejszín
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Felhevített olajon pirosra sütjük hirtelen a vékony csíkokra vágott csirkemellet, majd kiemeljük, és melegen tartjuk. A felkockázott zöldségeket megpirítjuk a visszamaradt zsiradékon, majd megszórjuk curryvel. Ráöntjük a levest, és puhára főzzük. Mixerben pépesítjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd sózzuk, és felöntjük a főzőtejszínnel. A forró levest tányérokba merjük, beletesszük a csirkecsíkokat, majd tetejét gazdagon meghintjük petrezselyemzölddel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »