Kukoricaleves csirkemellel recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell csont nélkül
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 szelet zeller
- 1 l húsleves
- 1 doboz konzervkukorica
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál curry
- só
- bors
- gyömbérpor
- chilipor
- 1 dl főzőtejszín
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Felhevített olajon pirosra sütjük hirtelen a vékony csíkokra vágott csirkemellet, majd kiemeljük, és melegen tartjuk. A felkockázott zöldségeket megpirítjuk a visszamaradt zsiradékon, majd megszórjuk curryvel. Ráöntjük a levest, és puhára főzzük. Mixerben pépesítjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd sózzuk, és felöntjük a főzőtejszínnel. A forró levest tányérokba merjük, beletesszük a csirkecsíkokat, majd tetejét gazdagon meghintjük petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »