Kukoricaleves csirkemellel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell csont nélkül
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 szelet zeller
  • 1 l húsleves
  • 1 doboz konzervkukorica
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál curry
  • bors
  • gyömbérpor
  • chilipor
  • 1 dl főzőtejszín
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:
Felhevített olajon pirosra sütjük hirtelen a vékony csíkokra vágott csirkemellet, majd kiemeljük, és melegen tartjuk. A felkockázott zöldségeket megpirítjuk a visszamaradt zsiradékon, majd megszórjuk curryvel. Ráöntjük a levest, és puhára főzzük. Mixerben pépesítjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd sózzuk, és felöntjük a főzőtejszínnel. A forró levest tányérokba merjük, beletesszük a csirkecsíkokat, majd tetejét gazdagon meghintjük petrezselyemzölddel.