Kukoricakrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 3 főre:
- 2 konzerv kukorica
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- olaj
- víz
- 1 leves kocka
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csapott kk curry por
- 2 csapott ek keményítő
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Fokhagymanyomóval hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát. Nem pirítjuk sötétre, így hamarosan beleönthetjük a levétől leszűrt konzerv kukoricákat (egy keveset tegyünk félre díszítés gyanánt).
Átkavarjuk, sózzuk és felöntjük kb. 1 l vízzel. Beletesszük a leveskockát az 1 csapott kk. curryit és puhára főzzük. Ezután botmixerrel, vagy turmixszal pürésítjük, majd nagyobb lyukú szűrőn, amint a kukorica héj fönnakad, átszűrjük a levest.
Visszatesszük a tűzre, 1/2 dl főzőtejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi főzőtejszínt a leveshez öntjük.
Amikor kezd forrni a keményítős főzőtejszínt is belekeverjük és besűrítjük, majd el is zárhatjuk alatta a gázt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »