Kukoricakrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 3 főre:
- 2 konzerv kukorica
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- olaj
- víz
- 1 leves kocka
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csapott kk curry por
- 2 csapott ek keményítő
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Fokhagymanyomóval hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát. Nem pirítjuk sötétre, így hamarosan beleönthetjük a levétől leszűrt konzerv kukoricákat (egy keveset tegyünk félre díszítés gyanánt).
Átkavarjuk, sózzuk és felöntjük kb. 1 l vízzel. Beletesszük a leveskockát az 1 csapott kk. curryit és puhára főzzük. Ezután botmixerrel, vagy turmixszal pürésítjük, majd nagyobb lyukú szűrőn, amint a kukorica héj fönnakad, átszűrjük a levest.
Visszatesszük a tűzre, 1/2 dl főzőtejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi főzőtejszínt a leveshez öntjük.
Amikor kezd forrni a keményítős főzőtejszínt is belekeverjük és besűrítjük, majd el is zárhatjuk alatta a gázt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

