Kukorica krémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kis konzerv kukorica
- 1 kis fej hagyma
- só
- fehérbors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 600 ml zöldség alaplé
- 200 ml főzőtejszín
- 1 ek olívaolaj
Chips-hez:
- 1db közepes dundi répa
- néhány karika száraz szalámi vagy füstölt kolbász
Elkészítése:
Az olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd alaplével felöntöm. Hozzáadom a lecsepegtetett kukoricát, fűszerezem és összeforralom. Botmixerrel turmixolom – majd szitán átszűröm a levest. Edénybe visszaöntöm, hozzáadom a tejszínt, felforralom és már el is készült a leves.
RépaChips :
1 dundi répát hajszálvékonyan felkarikázok ( vagy gyalulok) és serpenyőben kevés olívaolajon ropogósra sütöm. A száraz szalámi darabokkal szintén így járok el :)
A leves tetejére potyogtatom és zeller olajjal meglocsolom . . .
Jó étvágyat !
Tipp:
Zellerolaj házilag . . .
Egy nagy csokor zellert nagyon apróra metélünk és egy befőttes üvegbe téve, annyi olíva olajjal öntjük fel, hogy ellepje. Hűtőbe téve állni hagyjuk és felhasználás előtt az olajat leszűrjük. Levesekre, salátákra locsolva mennyei ízt érhetünk el :) Hűtőben tárolva nagyon sokáig eláll!