Hozzávalók (4 személyre):
Chips-hez:
Elkészítése:
Az olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd alaplével felöntöm. Hozzáadom a lecsepegtetett kukoricát, fűszerezem és összeforralom. Botmixerrel turmixolom – majd szitán átszűröm a levest. Edénybe visszaöntöm, hozzáadom a tejszínt, felforralom és már el is készült a leves.
RépaChips :
1 dundi répát hajszálvékonyan felkarikázok ( vagy gyalulok) és serpenyőben kevés olívaolajon ropogósra sütöm. A száraz szalámi darabokkal szintén így járok el :)
A leves tetejére potyogtatom és zeller olajjal meglocsolom . . .
Jó étvágyat !
Zellerolaj házilag . . .
Egy nagy csokor zellert nagyon apróra metélünk és egy befőttes üvegbe téve, annyi olíva olajjal öntjük fel, hogy ellepje. Hűtőbe téve állni hagyjuk és felhasználás előtt az olajat leszűrjük. Levesekre, salátákra locsolva mennyei ízt érhetünk el :) Hűtőben tárolva nagyon sokáig eláll!