Kukorica krémleves recept
Hozzávalók: (kb. 4-5 főre)
- 2 doboz kukorica konzerv
- 2 dl főzőtejszín
- 1,5 l zöldség alaplé
- só
- bors
- vegeta
- sajt
- egy kis fej vöröshagyma
- kruton (pirított zsemlekocka) v. piritóssal
- olaj v. vaj
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát pici zsiradékon üvegesre párolom. A lecsöpögtetett kukoricát ráöntöm és felöntöm a zöldség alaplével és fűszerezem sóval, borssal és egy pici vegetával. Amikor megfőtt, botmixer segítségével összeturmixolom. Átpasszírozom, majd visszateszem főni.
Mikor elkezdett forrni, beleteszem a tejszínt, és egyet rottyantok rajta. Sok-sok reszelt sajttal és kicsit kevesebb krutonnal vagy pirítóssal tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

