Kukorica krémleves recept

Hozzávalók: (kb. 4-5 főre)
- 2 doboz kukorica konzerv
- 2 dl főzőtejszín
- 1,5 l zöldség alaplé
- só
- bors
- vegeta
- sajt
- egy kis fej vöröshagyma
- kruton (pirított zsemlekocka) v. piritóssal
- olaj v. vaj
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát pici zsiradékon üvegesre párolom. A lecsöpögtetett kukoricát ráöntöm és felöntöm a zöldség alaplével és fűszerezem sóval, borssal és egy pici vegetával. Amikor megfőtt, botmixer segítségével összeturmixolom. Átpasszírozom, majd visszateszem főni.
Mikor elkezdett forrni, beleteszem a tejszínt, és egyet rottyantok rajta. Sok-sok reszelt sajttal és kicsit kevesebb krutonnal vagy pirítóssal tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »