Krumplis gombaleves recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vágott petrezselyem
- 40 dkg burgonya
- 2 l húsleves
- 1 ek liszt
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- (napraforgó) olaj
Elkészítése:
A gombát és hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy lábasban olajat melegítünk, ha felforrósodott akkor rátesszük a gombát és hagymát. Megpirítjuk,hozzáadjuk a petrezselyemzöldet 10 perc után,majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Puhára pároljuk, majd felengedjük a húslevessel. Lisztes tejföllel behabarjuk, és még 10 percet főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »