Krumplis gombaleves recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vágott petrezselyem
- 40 dkg burgonya
- 2 l húsleves
- 1 ek liszt
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- (napraforgó) olaj
Elkészítése:
A gombát és hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy lábasban olajat melegítünk, ha felforrósodott akkor rátesszük a gombát és hagymát. Megpirítjuk,hozzáadjuk a petrezselyemzöldet 10 perc után,majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Puhára pároljuk, majd felengedjük a húslevessel. Lisztes tejföllel behabarjuk, és még 10 percet főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

