Krumplileves virslivel és baconnel recept

Hozzávalók:
- 10 dkg bacon
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 0,5 zeller
- 2 zöldség
- 1 paszternák (el is hagyható)
- 4 krumpli
- 1 tk pirospaprika
- 2 húsleveskocka
- majoránna
- só
- őrölt bors
- 6 virsli
- petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A bacont vágjuk fel kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel. A zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A krumplit szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel kockákra.
Egy fazékba tegyük bele a bacont, és kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket, és kevergetve pároljuk pár percig.
Pár perc párolás után szórjuk meg a pirospaprikával, ízlés szerint majoránnával, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a húsleveskockát. Forraljuk fel, majd szép lassan főzzük a zöldségeket félpuhára.
A félig megfőtt levesbe tegyük bele a kockára vágott krumplit, és az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ezután addig főzzük, hogy a krumpli is megpuhuljon, majd adjuk hozzá a felkarikázott virslit, és csurgassuk bele az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt.
Szintén forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt főzzük készre a levest.
Tálalás előtt a tányérokba szedett forró levest szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.
A krumplileves virslivel és baconnel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »