Krumplileves virslivel és baconnel recept

Hozzávalók:
- 10 dkg bacon
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 0,5 zeller
- 2 zöldség
- 1 paszternák (el is hagyható)
- 4 krumpli
- 1 tk pirospaprika
- 2 húsleveskocka
- majoránna
- só
- őrölt bors
- 6 virsli
- petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A bacont vágjuk fel kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel. A zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A krumplit szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel kockákra.
Egy fazékba tegyük bele a bacont, és kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket, és kevergetve pároljuk pár percig.
Pár perc párolás után szórjuk meg a pirospaprikával, ízlés szerint majoránnával, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a húsleveskockát. Forraljuk fel, majd szép lassan főzzük a zöldségeket félpuhára.
A félig megfőtt levesbe tegyük bele a kockára vágott krumplit, és az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ezután addig főzzük, hogy a krumpli is megpuhuljon, majd adjuk hozzá a felkarikázott virslit, és csurgassuk bele az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt.
Szintén forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt főzzük készre a levest.
Tálalás előtt a tányérokba szedett forró levest szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.
A krumplileves virslivel és baconnel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »