Hozzávalók:
Elkészítése:
A bacont vágjuk fel kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel. A zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A krumplit szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel kockákra.
Egy fazékba tegyük bele a bacont, és kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket, és kevergetve pároljuk pár percig.
Pár perc párolás után szórjuk meg a pirospaprikával, ízlés szerint majoránnával, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a húsleveskockát. Forraljuk fel, majd szép lassan főzzük a zöldségeket félpuhára.
A félig megfőtt levesbe tegyük bele a kockára vágott krumplit, és az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ezután addig főzzük, hogy a krumpli is megpuhuljon, majd adjuk hozzá a felkarikázott virslit, és csurgassuk bele az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt.
Szintén forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt főzzük készre a levest.
Tálalás előtt a tányérokba szedett forró levest szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.