Krumplileves füstölt lazaccal recept

Hozzávalók:
- 3-4 szem krumpli
- 1 kisebb szál póréhagyma
- 2 zöldségleveskocka
- 1 babérlevél
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
- 1 dl tejszín
- 0,5 l víz
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg füstölt lazac
- snidling
Elkészítése:
A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.
Egy edényben melegítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és a babérlevelet. Kisebb lángon pároljuk pár percig, míg a póréhagyma megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsük fel a vízzel és a tejszínnel. Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd szép lassan főzzük puhára a krumplit. (A sózással óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.)
A füstölt lazacot vágjuk fel vékonyabb csíkokra, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük még 2-3 percig.
Tálaláskor merjük a meleg levest tányérokba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.
A krumplileves füstölt lazaccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »