Krumplileves füstölt lazaccal recept

Hozzávalók:
- 3-4 szem krumpli
- 1 kisebb szál póréhagyma
- 2 zöldségleveskocka
- 1 babérlevél
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
- 1 dl tejszín
- 0,5 l víz
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg füstölt lazac
- snidling
Elkészítése:
A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.
Egy edényben melegítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és a babérlevelet. Kisebb lángon pároljuk pár percig, míg a póréhagyma megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsük fel a vízzel és a tejszínnel. Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd szép lassan főzzük puhára a krumplit. (A sózással óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.)
A füstölt lazacot vágjuk fel vékonyabb csíkokra, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük még 2-3 percig.
Tálaláskor merjük a meleg levest tányérokba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.
A krumplileves füstölt lazaccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »