Krumplileves füstölt lazaccal recept
Hozzávalók:
- 3-4 szem krumpli
- 1 kisebb szál póréhagyma
- 2 zöldségleveskocka
- 1 babérlevél
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
- 1 dl tejszín
- 0,5 l víz
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg füstölt lazac
- snidling
Elkészítése:
A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.
Egy edényben melegítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és a babérlevelet. Kisebb lángon pároljuk pár percig, míg a póréhagyma megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsük fel a vízzel és a tejszínnel. Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd szép lassan főzzük puhára a krumplit. (A sózással óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.)
A füstölt lazacot vágjuk fel vékonyabb csíkokra, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük még 2-3 percig.
Tálaláskor merjük a meleg levest tányérokba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.
A krumplileves füstölt lazaccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 4 g