Tejszínes borsókrémleves recept

Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó
- 250ml főzőtejszín
- két szál újhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl víz
- 2 ek olaj
- dó, bors, babérlevél
- tyúkhúsleves kocka
- 1 ek tejföl
- pirított kenyér
Elkészítése:
Az újhagymát és a vöröshagymát apróra kockázva olajon üvegesre pirítom, majd hozzáöntöm a borsót és hagyom, hogy levet engedjen. 10 percig párolom majd felöntöm kb. 4 dl vízzel. Sózom, borsozom, forrás után pedig beledobok egy tyúkhúsleves kockát. Amikor teljesen megpuhult a borsó, hozzáadok egy babérlevelet, és felöntöm a levest a tejszínnel. Ha megsűrűsödött lehúzom a tűzről és botmixerrel, félig átturmixszolom, hogy maradjanak egész borsószemek is. Egy kanál tejföllel és pirított kenyérrel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »