Tejszínes borsókrémleves recept

Hozzávalók:
- fél kg zöldborsó
- 250ml főzőtejszín
- két szál újhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl víz
- 2 ek olaj
- dó, bors, babérlevél
- tyúkhúsleves kocka
- 1 ek tejföl
- pirított kenyér
Elkészítése:
Az újhagymát és a vöröshagymát apróra kockázva olajon üvegesre pirítom, majd hozzáöntöm a borsót és hagyom, hogy levet engedjen. 10 percig párolom majd felöntöm kb. 4 dl vízzel. Sózom, borsozom, forrás után pedig beledobok egy tyúkhúsleves kockát. Amikor teljesen megpuhult a borsó, hozzáadok egy babérlevelet, és felöntöm a levest a tejszínnel. Ha megsűrűsödött lehúzom a tűzről és botmixerrel, félig átturmixszolom, hogy maradjanak egész borsószemek is. Egy kanál tejföllel és pirított kenyérrel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »