Spárgakrémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg spárga, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 fej fokhagyma apróra vágva
- 10 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- fél liter zöldségleves alaplé
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát pirítsuk meg a vajon, majd öntsük hozzájuk az alaplevet. A forrásban lévő alaplébe tegyük bele a spárgákat, és főzzük őket puhára – közben sózzunk, borsozzunk, ha szükséges, és adjuk hozzá a leveshez a szerecsendiót. Ha a spárgák megpuhultak, akkor adjuk a leveshez a tejszínt is, még egyszer forraljuk fel az ételt, majd turmixszoljuk le a levest.
A spárgakrémlevest friss baguette-el, vagy pirított kenyérkockákkal igazán finom.
Ha bort választanának a spárgakrémleveshez, akkor egy igazán zöldséges ételekhez illő könnyű fehérbort, sauvignon blanc-t ajánlanék mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »