Spárgakrémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg spárga, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 fej fokhagyma apróra vágva
- 10 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- fél liter zöldségleves alaplé
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát pirítsuk meg a vajon, majd öntsük hozzájuk az alaplevet. A forrásban lévő alaplébe tegyük bele a spárgákat, és főzzük őket puhára – közben sózzunk, borsozzunk, ha szükséges, és adjuk hozzá a leveshez a szerecsendiót. Ha a spárgák megpuhultak, akkor adjuk a leveshez a tejszínt is, még egyszer forraljuk fel az ételt, majd turmixszoljuk le a levest.
A spárgakrémlevest friss baguette-el, vagy pirított kenyérkockákkal igazán finom.
Ha bort választanának a spárgakrémleveshez, akkor egy igazán zöldséges ételekhez illő könnyű fehérbort, sauvignon blanc-t ajánlanék mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »