Sárgadinnyekrémleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 közepes sárgadinnye
- 1 liter pasztőrözött tej
- 1 dl habtejszín
- porcukor
- őrölt fahéj
- vaníliás cukor
- citromlé
- 2 evőkanál durvára vágott mandula
Elkészítése:
A dinnyét kettévágjuk és kaparjuk ki a magját. A dinnye belét kikanalazzuk. A formás gömböcskékből egy félliternyit tegyünk félre. A maradék dinnyebelet hideg tejjel összeturmixoljuk, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral. Csipet fahéjjal és néhány csepp citromlével. Turmixolás után keverjük bele a habtejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket. A dinnye héjába adagolva tálaljuk a levest, és szórjuk meg durvára vágott mandulával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.