Sárgadinnyekrémleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 közepes sárgadinnye
  • 1 liter pasztőrözött tej
  • 1 dl habtejszín
  • porcukor
  • őrölt fahéj
  • vaníliás cukor
  • citromlé
  • 2 evőkanál durvára vágott mandula

Elkészítése:
A dinnyét kettévágjuk és kaparjuk ki a magját. A dinnye belét kikanalazzuk. A formás gömböcskékből egy félliternyit tegyünk félre. A maradék dinnyebelet hideg tejjel összeturmixoljuk, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral. Csipet fahéjjal és néhány csepp citromlével. Turmixolás után keverjük bele a habtejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket. A dinnye héjába adagolva tálaljuk a levest, és szórjuk meg durvára vágott mandulával.